On niin helppoo

.. olla onnellinen

Toukokuun lopulla tutkintopaperi taskussa, 120 opintoviikkoa kymmenessä kuukaudessa. Tahti oli kova, mutta kannatti! Nyt kuukausi yrittäjyyttä takana, helteet aluillaan ja mieli siis loistava! Mä oon kirjanpitäjä ja vihdoin sitä mitä mun kuuluukin olla!

Kirjanpitäjä ylläpitää tietoa yrityksen taloudellisesta tilasta ja laittaa tilit tasan. Tämä on mun muuten huolettoman luonteeni tasapainottava tekijä. Mä niin nautin siitä, kun luvut täsmää ja sentit on paikoillaan. Muutenhan olen ihminen, jonka mielestä asioilla on tapana järjestyä, joten viilaan pilkkua vain kirjanpitäjänä. Loistava kombinaatio!

Tää on niin mun juttu muutenkin, saan tehdä asiakaspalvelua asiakkaan ehdoilla kellon aikaan katsomatta. Moni pienyrittäjä ehtii perehtymään papereihinsa.. aamuyöllä?? Kuka voi soittaa sillon kirjanpitäjälleen? Mun asiakkaat ainakin. Ja laitanko taksamittarin päälle kun puhelin pirisee? En tietenkään, musta on kiva olla avuksi. Kuulostaa hyväntekeväisyyslaitokselta, herättää epäilyksiä, mutta avataanpa vähän.

Neljänkympin kolkutellessa ovella ja montaa erilaista työtä tehneenä olen saanut varmistuksen siitä, miten ja miksi itse haluan tehdä töitä: saadakseni elantoni ja hyvän mielen. Ensimmäinen on pakon sanelemaa ja toinen vähintään yhtä tärkeää. Voinkin hyvin pitää taksani kohtuullisena ja tavanomaisen konsultaation tarjota kaupan päälle, otanhan osan palkastani luontoisetuna, johon ei verottajakaan puutu: hyvänä mielenä siitä, että voin pitää asiakkaani tyytyväisinä ja palvella hyvin.

Työni on myös harrastukseni, olen kuluttanut vapaa-aikani viimeiset vuodet tutkimalla niitä kirjanpidon saloja, joita moni voisi pitää kuivana ja tylsänä. Moni maksaa harrastuksestaan, minulle se on ilmaista, joten voin ajatella jakavani tämän säästön eteenpäin ja asiakkaani iloksi. Uusyrityskeskuksessa ei välttämättä pidetty liikeideaani aivan tyypillisenä (hyvänä?), koska tietenkin yrityksen pääasiallinen tavoite yleensä on maksimoida tuotto. Mä menen silti näillä, toivon pystyväni auttamaan asiakkaitani maksimoimaan oman voittonsa ja saan siitä sellaisen palkan, johon olen itse tyytyväinen. Win-win.

Kouluttautuminenkin käy tässä samalla, harrastaessa ja töitä tehdessä. Taloushallintopuoli on siinä määrin mielenkiintoinen, että välillä tuskin malttaa nukkumaan mennä verottajan ohjeistuksia ahmiessa. Myös Taloushallintoliiton Facebooksivuille on tullut jymähdettyä moneen kertaan. Suosittelen muuten näitä sivuja muillekin, mikäli yhtään kuulostaa omalta jutulta! Lisäksi yrittäjä löytää sieltä helposti ajankohtaisia asioita ja linkkejä, mitkä voivat olla oleellisia oman toiminnan kannalta. Omat asiakkaani toki voivat luottaa siihen, että minä seuraan ja tiedotan tarpeelliset!

Mutta hei, kurkkaahan kuvaus taloushallintopalveluistani, voisinko olla se sulle? Syypää, tai edes apu, sun stressin pienenemiseen ja ehkä myös hymyyn 😀

 

 

 

Leave a comment

© Copyright 2014 - Kirjanpitosi.fi